UUTISET


(ARKISTO)
-

MUUTAMAT JRE-PODCAST-SUOSITUKSET...
Helmikuu 3, 2017 -- (9) - Jaa/Share

#911 - Alex Jones, radiojuontaja, nettipersoona sekä InfoWarsin johtaja.
#910 - Gary Vaynerchuk, puhuja, nettipersoona, sijoittaja ja VaynerMedian perustaja.
#907 - Mike Baker, CIA:n peiteoperaatioiden ex-johtaja. Nykyään Diligencen presidentti.
#896 - Keskustelutuokio podcastin ohjaajan, Young Jamien kanssa CES-messuista.


NASA:lla SUURIA HAASTEITA TRUMPIN AIKAKAUDELLA
Helmikuu 3, 2017 -- (8) - Jaa/Share

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on isojen kysymysten äärellä tänä vuonna - varsinkin miehitettyjen avaruuslentojen suhteen. NASA:n johtaja Charlie Bolden lähti Obaman mukana ja hänen tilalleen nimitettiin Robert Lightfoot Jr.

Trumpin ei kannattaisi johtaa epävarmaa hallinnonmuodostamispeliään NASA:ssa, sillä myös Venäjä ei tiedä koska seuraavat astronautit pääsevät matkalle Soyuz-aluksillaan. NASAn suunnittelemat "avaruustaksit" operoivat tämänhetkisten tietojen mukaan vasta vuoden päästä ja SLS- (eng. Space Launch System) sekä Orion-projektit ovat vuosien päässä h-hetkestä.

- Miehitettyjen avaruuslentojen myötä on syntynyt ongelma, joka kaipaa selkeää johtajaa päätöksentekojen suhteen. Kuka selvittää tämän sotkun, kysyi eräs ex-astronautti.

NASA:n ongelmat alkoivat vuonna 2011 sukkulaohjelman loppumisen myötä. Siitä lähtien amerikkalaiset ovat joutuneet turvautumaan venäläisten Soyuz-alukseen aina silloin kun uusi miehistö on lähetetty Kansainväliselle avaruusasemalle. Uutta päänvaivaa on toki myös Soyuz aiheuttanut, sillä joulukuun 1. päivänä 2016 matkaan lähetetty venäläisalus räjähti kuuden minuutin lennon jälkeen. Tuhoutumisen myötä avaruusaseman miehistö jäi vaille 2,6 tonnin painoista rahtia. Onnettomuuden syynä oli vika kolmannen vaiheen RD-0110-rakettimoottorissa, mikä oli täynnä kerosiinia. Tämä oli jo toinen onnettomuus viiden vuoden sisään - ensimmäinen tapahtui Progress 44P-alukselle vuonna 2011.

Viimeksi asemalle lähetettiin kuvan kolmikko: (vas) Peggy Whitson, Oleg Novitski ja Thomas Pesquet.
Soyuz MS-03-alus lähti matkaan 17.11.2016 Baikonurista.Vielä ei tiedetä mitä onnettomuudet ovat aiheuttaneet tulevien, miehitettyjen lentojen suhteen. Uuden miehistön on suunniteltu lähtevän matkaan kohti asemaa maaliskuussa 2017, mutta ennen laukaisua Venäjän avaruusjärjestön, Roskosmoksen pitää antaa täydellinen selvitys onnettomuuksista sekä ratkaisu moottoriongelmiin. Jos näin ei tapahdu, joudutaan ehkä turvautumaan Soyuz-2-1a-alukseen jossa on täysin erilainen kolmas vaihe. Erään nimettömän NASA-lähteen mukaan kenelläkään ei ole vielä tietoa koska lennetään, ja jos lennetään tulee alus olemaan miehittämätön Progress, koska ennen kaikkea täytyy järjestelmiä testata kunnolla ennenkuin miehitettyjä lentoja voidaan jatkaa turvallisesti.

Moni toivoi kaupallisten avaruuslentojen konkretisoituvan kunnolla tänä vuonna, mutta sekä Boeing että SpaceX ovat ilmoittaneet viivytyksistä ainakin vuoteen 2018, ja ehkä jopa kauemmaksi. Tämä tarkoittaa taasen sitä, että NASA:n pitää toivoa Soyuz-alusten olevan lentokykyisiä vielä vähintään kaksi vuotta. Yhdysvaltain kongressi ei ole kovinkaan mielissään Soyuz-riippuvuudesta, sillä Venäjä on kohottanut yhden istuimen hintaa tasaisesti koko ajan (n. 50 miljoonasta dollarista 82 miljoonaan dollariin lähivuosina). NASA:lla on kuitenkin voimassa oleva, 490 miljoonan dollarin arvoinen sopimus Roskosmoksen kanssa, minkä avulla amerikkalaisia lähetetään asemalle kuuden istuimen verran vuosina 2018 sekä 2019. Jos kaupalliset lennot viivästyvät pahasti, on uudella johtajalla selityksen paikka kongressin edessä.


Edellisten kuuden vuoden ajan, NASA sekä kongressi ovat yhdessä toitottaneet jättimäisen SLS-raketin sekä Orion-aluksen rakentamisen puolesta jotta syvän avaruuden tutkiminen voitaisiin laittaa uusille urille. Asiassa on kuitenkin iso mutta, sillä suunniteltu yhden laukaisun vuosivauhti on liian kireä pidettäväksi yllä. Trumpin joukot ovat kuitenkin kyseenalaistaneet 10 miljardin dollarin arvoisen jättiraketin rakentamisen, sillä mm. SpaceX tulee testaamaan sen omaa Falcon Heavy-kantorakettia tämän vuoden alussa.

SLS-raketin mukana olisi tarkoitus lähettää Orion-alus Kuuta kiertävälle radalle jolla se matkustaisi noin kuuden päivän ajan. Mission kesto yhteensä olisi kolme viikkoa, ja tämänhetkisten suunnitelmien mukaan laukaisu tapahtuisi Kennedyn avaruuskeskuksen 39B-laukaisualustalta syyskuun 30. päivänä 2018.

Kaikkia viivästyksiä ei kuitenkaan voida laittaa NASA:n piikkiin, sillä esim. Orion-aluksen huoltomoduuli valmistetaan Euroopan avaruusjärjestön toimesta. Toivottavasti sekä SLS- että Orion-komponenttien yhteensovittaminen sujuu hyvin, eikä lisäviivästyksiä ole tulossa. NASA on vakuuttanut kongressille monet kerrat että Exploration Mission 1 tulee starttaamaan 30.9.2018. Aika näyttää pitääkö suunniteltu aikataulu...

LÄHDE


MOZILLA FIREFOX - UNOHDETTU SELAIN?
Tammikuu 26, 2017 -- (7) - Jaa/Share

Teksti: Walt Mossberg / The Verge

Ihmiset jotka halusivat nopeamman, laajennettavan sekä turvallisemman verkkoselaimen usein imuroivat Mozilla Firefoxin esim. Internet Explorerin tai Safarin sijaan. Tästä tilanteesta on noin viisi vuotta aikaa, ja siitä lähtien tilanne "Tuliketun" suhteen on ollut paljon surkeampi.Firefox ei ole enää kuuma puheenaihe, ja sen käyttöaste onkin pudonnut 30:stä prosentista (2010) 12:een (2017) (NetMarketSharen tutkimus). Mobiilipuolella tilanne on vieläkin synkempi, sillä samainen tutkimusyhtiö antoi käyttöasteeksi alle prosentin. Google Chrome dominoi selainmarkkinoita (pöytäkoneet+mobiili) 50 prosentin osuudellaan.


Vuosien laiminlyöntien ja epäonnistuneen puhelinprojektin jälkeen, Mozilla on ilmoittanut työskentelevänsä kovasti saadakseen Firefoxin takaisin lentoon.

- Olemme onnekkaita että olemme vielä hengissä. Luulen että monet muut olisivat olleet jo mennyttä kalua tällaisten virheiden jälkeen. Tuntuu kuin olisimme saaneet lisää vauhtia projekteihin ja tiedämme myös paremmin mitä meidän pitää tehdä, kertoi Mozillan Mark Mayo.

Hän myöntää Firefoxin jääneen Edgen, Chromen ja Safarin jalkoihin mutta kertoo että yhtiöllä on täysi fokus jotta kelkka saataisiin käännettyä.

- Emme ole keskittyneet tarpeeksi lippulaivatuotteeseemme. Firefox ei tullut paremmaksi kilpailun myötä, Mayo kommentoi.

Mayon mukaan ei ole mitään järkeä olla vastuussa Mozillan Firefox-brändistä ja samalla jäädä muiden selainten jalkoihin. Sanayhdistelmä Mozilla Firefox on jäänyt monen ihmisen mieleen, ja yhtiö pyrkiikin tulevaisuudessa toimimaan niin etteivät sanat unohtuisi.

Mozillan mukaan virkoamisen merkkejä olisi jo ilmassa. Tilastot ovat kuulemma osoittaneet että vuonna 2016, päivittäinen+kuukausittainen käyttöaste olisi noussut ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Myös mobiilipuolella on tapahtunut, sillä 2015 loppupuolella firma julkaisi Firefoxin iOS-alustalle. Mozilla oli kieltäytynyt ryhtymästä rakentamaan selainta aikaisemmin koska Apple oli määrännyt kaikkien iPhone- ja iPad-laitteiden operoivan sen omilla Safari-selaimilla. Mozilla huomasi, että iOS-käyttäjät surffaavat verkossa Android-asiakkaita enemmän, joten mobiili-Firefox oli mukava sauma nikkaroida.

Marraskuussa 2016, Firefox Focus-selain julkaistiin iOS-alustalle. Kyseinen tuote kehiteltiin Safari-selaimen tracker-blokkaajasta ja Focus toimii samalla periaatteella blokaten netinkäyttäjien seuraajia. Focus vaikuttaa nopealta ja simppeliltä käyttää - iOS-käyttäjien kannattaa sitä kokeilla.LÄHDE


THE GRID-JAKSOJA (VALOKUVAUS)
Tammikuu 6, 2017 -- (6) - Jaa/Share#263 - "Kuinka tulla paremmaksi kuvaajaksi 2017?" (vieras: Kalebra Kelby)
#262 - Verkkosivuarvosteluja (Jordan Kelby)
#261 - Eri keskusteluaiheita (Larry Becker & Kevin La Rue, Macphun)
#260 - "10 asiaa jotka olisin halunnut tietää ennen kuvausuran aloittamista" (Larry Becker)
#259 - Koirakuvaus (Kaylee Greer)
#258 - Lahjaideoita valokuvausvälineistön maailmassa (Larry Becker)
#257 - Kysymyksiä ja vastauksia valaisun suhteen (Brandon Heiss)NEUROKIRURGI JUHA HERNESNIEMI
Tammikuu 2, 2017 -- (5) - Jaa/Share

Huippukirurgi JH Maarit Tastulan haastattelussa Punainen lanka-ohjelmassa vuonna 2006. Läpikäydään ura monelta kantilta, ja tarkastellaan myös kuolemaan johtaneet hoitovirheet sekä hengenpelastukset.

Katso haastattelu klikkaamalla kuvaa:


- "Se on tunnolla - ihan kauhea tilanne" (Suomen kuvalehti 20.3.2016)
- "Supertähteyteen ei ole varaa" (Potilaan lääkärilehti 18.1.2016)
- Uzbekistanin presidentin leikkausta varten paikalle lennätetty suomalaiskirurgi kertoo Ylelle: "Peli oli jo pelattu, valtapeli alkoi"


KUINKA OSTAA, REMONTOIDA JA SISUSTAA TITAN-OHJUSSIILO
Joulukuu 29, 2016 -- (4) - Jaa/Share

YouTube-kanavalla Death Wears Bunny Slippers tämä kaikki selviää. Lyhykäisyydessään: kaveri osti Titan II-ydinohjussiilon ja aikoo tehdä siitä itselleen kodin. Kanavalle ilmestyy videopäivitys suunnilleen 1/vko. Mielenkiintoista seurattavaa!Reddit AMA / Reddit / Twitter / Patreon / Hackaday


GOVWORKS.COM:IN NOUSU JA TUHO
Joulukuu 26, 2016 -- (3) - Jaa/Share

Dokumentti seuraa govWorks.com:in kasvua sekä romahdusta IT-kuplan aikana.
UUTISARKISTO - 24.12.2016
Joulukuu 24, 2016 -- (2) - Jaa/Share

Läjä uutisia siirretty arkistoon. Arkiston pääsivulle pääset tästä.


COPERNICUS - TRANCE MIX - 24 JOULU/DEC 2016 -- (1)
Jaa / Share

Have a great christmas and NY full of laughter and luck!

1) ROBERT NICKSON - touchdown
2) 8 WONDERS - eventuality
3) MEKKA - diamondback (Adam Ellis Rmx)
4) APD - inscribe (Giuseppe Ottaviani Rmx)
5) TRANZIDENT & PETER DUBS - drift (Tranzident Rmx)
6) COLD BLUE - nevada
7) DAVEY ASPREY - chimera
8) ANDRES SANCHEZ - sunset at kanya
9) KEN PLUS ICHIRO - neu tri no
10) SNEIJDER - shadow
11) ARCTIC MOTION - dreamland
12) DERECK RECAY - dream way (Mike Sanders Rmx)
13) MIKE SANDERS - mirage
14) AHMED ROMEL - kenopsia
15) OMAR SHERIF feat CRYSTAL BLAKK - hear you calling
16) LISA LASHES & ORLA FEENEY - mind control (James Dymond Rmx)
17) ALEX WRIGHT - golden gate
18) ALAN MORRIS - closer to heaven


Listen: YouTube / MixCloud / Mix archive